MENU

Wonderland

Wonderland heb ik voor een schoolproject gemaakt. De opdracht was om een eigen bedachte jongeren partij in Amsterdam op te richten. Mijn aandacht werd getrokken naar de jongeren die een bepaalde drang hebben naar de jaren 80 waar ze niet eens daadwerkelijk in hebben geleefd.

Er lijkt wel alsof er een soort gemis is naar deze tijd. Dit vond ik een erg interessant onderwerp. De jaren 80 was een erg ongeorganiseerde periode met weinig regels, tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel regels en jongeren willen dit eigenlijk het liefste doorbreken.

In 1 van mijn posters is de quote te zien ‘Alice ga je mee naar Wonderland’ dit komt oorspronkelijk van de sekte leider Charles Manson ‘Alice we are not in wonderland anymore’. Op deze quote is nagenoeg mijn hele concept op gebaseerd.

Wonderland is eigenlijk een sekte die mensen brainwashen naar de jaren 80, ze beloven letterlijk wonderland, alles zoals uit die tijd. Min de politieke minpunten.

Alle media-uitingen zijn vanuit 1 persona gemaakt en dat is Alice, zij is een onzeker meisje van rond de 20 jaar die eigenlijk nooit ergens bij heeft gehoord, en ook helemaal niet weet wat nou haar passie is en wat ze nou eigelijk wilt in het leven. Ze wordt continu aangesproken door Wonderland of zij zich wilt aansluiten, Wonderland is DE plek is waar zij haar hele leven op heeft gewacht. Alleen hier zal zij wel offers voor moeten brengen, anders zal ze nooit wonderland bereiken. Het begint heel klein bij het stoppen met contactloos pinnen bijvoorbeeld, tot dat het steeds heftiger wordt, Alice doet het wel want die wilt graag ergens bij horen.

 

Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *